Ministerul Agriculturii va disponibiliza până în toamnă un număr de 2.820 de angajaţi, reprezentând o reducere cu 26-27% a numărului de personal, dintre care aproximativ 2.000 sunt salariaţi ai direcţiilor judeţene, a declarat ministrul de resort, Mihail Dumitru.

„Avem două proiecte de restructurare, unul de disponibilizare şi altul de comasare. Din subordinea ministerului, cei mai mulţi angajaţi vor pleca din cadrul direcţiilor judeţene, respectiv circa 2.000 oameni. În total vor fi disponibilizaţi 2.820 de angajaţi”, a afirmat Dumitru.

El a arătat că vor pleca şi angajaţi din sediul ministerului, precum şi din opt instituţii subordonate.

„Agenţiile de plăţi nu vor fi afectate, în schimb există direcţii judeţene care au chiar şi 100 de angajaţi, ceea ce reprezintă un număr mult mai mare decât este necesar”, a explicat ministrul.

Referitor la eventualitatea plecării unuia dintre cei trei secretari de stat, ministrul a răspuns evaziv.

„Au fost discuţii că vor rămâne câte doi secretari de stat pe minister. Nu ştiu cine pleacă, dar se va hotărî într-o săptămînă sau două. Decizia îi aparţine primului ministru”, a mai spus Dumitru.

Surse ministeriale au declarat, în urmă cu o săptămână, că premierul Emil Boc a cerut tuturor miniştrilor ca până la următoarea reuniune a Cabinetului, din 16 iunie, să prezinte o schemă de reorganizare a instituţiilor pe care le conduc, care să includă un număr scăzut de secretari de stat şi agenţii aflate în coordonare, dar şi o reducere cu 25% a numărului de angajaţi în fiecare minister.

SURSA: Mediafax