“Avem mai multe surse de bani pentru investiţii: bugetul de stat, fonsurile europene, Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, parteneriatul public-privat. Investiţiile bugetare sunt de 33-35 miliarde lei, iar prin Programele Operaţionale avem încă 10 miliarde euro pentru modernizarea şi dezvoltarea ţării. Depinde de capacitatea Guvernului şi autorităţilor locale ca fondurile să fie folosite cu eficienţă », a spus Boc.
El a arătat că principalul responsabil de cheltuirea celor 35 miliarde lei alocaţi de la buget este chiar Guvernul, prin ministere, care au alocate 24,5 miliarde lei.
« Am decis să stabilim obiective lunare şi trimestriale cu privire la cheltuirea banilor pentru investiţii. Necheltuirea banilor atrage răspunderea politică a miniştrilor », a arătat Boc.
El a precizat că la finalul fiecărui trimestru se va face o evaluare, iar peste şase luni « se va trage linie şi se va compara obiectivele propuse versus realizările fiecărui ministru ».
« În şedinţa de Guvern de astăzi vom stabili ţintele trimestriale pentru ministerele care beneficiază de cele mai multe fonduri pentru investiţii, respectiv Transporturile, Dezvoltarea Regională şi Mediul. Urmează ca în şedinţele următoare să stabilim ţintele şi pentru celelalte ministere », a mai spus Boc.