MINI SuperleggeraTM Vision a fost creat de MINI şi Touring Superleggera, casa de design şi caroserii din Milano, care posedă o tradiţie bogată. Pe de-o parte, MINI SuperleggeraTM Vision este un roadster clasic, un model cu două locuri compact şi agil, care exprimă cel mai minimalist şi mai emoţional gen de automobil.

Pe de altă parte, sistemul de propulsie electrică oferă maşinii o dinamică modernă distinctă. În colaborare cu MINI, Touring SuperleggeraTM a conceput şi a produs un model unic, elaborat ca lucrare, care combină tradiţia construcţiei clasice de caroserii cu stilul britanic autentic MINI pentru a crea o apariţie estetică atemporală.

"MINI SuperleggeraTM Vision perpetuează elegant ceea ce versiunea clasică Mini a început în urmă cu 55 de ani: a reduce la strictul necesar. Designul minimalist şi energic întruchipează esenţa dinamică a unui automobil. În acelaşi timp, creează o frumuseţe emoţională unică prin combinarea trecutului şi viitorului industriei auto, cum sunt măiestria tradiţională a carosierilor şi stilul designului modern. Pentru mine a fost o plăcere să realizez un concept precum acesta", a declarat Anders Warming, directorul MINI Design.

Proporţiile perfect echilibrate indică, în primă instanţă, ceea ce are de oferit modelul electric MINI SuperleggeraTM Vision în privinţa experienţei condusului: capota extinsă, ampatamentul lung şi consolele scurte transmit plăcerea pură a condusului. La fel ca la orice MINI, roţile sunt dispuse la extremităţile caroseriei, ceea ce promite un grad înalt de agilitate. Habitaclul este dispus uşor în spate, ceea ce subliniază şi mai mult impresia dinamică a automobilului. Efectul general pe care îl creează MINI SuperleggeraTM Vision este cel al unui automobil sportiv, elegant şi dinamic.

BMW "Concept Roadster" – revoluţia BMW Roadster.

BMW Concept Roadster întruchipează viitorul modelelor roadster BMW cu motor boxer: "BMW Concept Roadster arată că, atunci când BMW se implică, motociclismul înseamnă mult mai mult decât funcţia perfectă. Acest concept de motocicletă simbolizează cât de modern şi plin de emoţie poate fi un roadster BMW cu propulsor boxer", a explicat Edgar Heinrich, directorul BMW Motorrad Design.

BMW Concept Roadster este un roadster BMW specific, cu motor flat-twin cu doi cilindri, basculă pe o singură parte, transmisie pe cardan şi şasiu tubular uşor. Conceptul reinterpretează aceste elemente clasice în cea mai dinamică şi mai revoluţionară formă. "BMW Concept Roadster întruchipează esenţa puterii unui roadster BMW. Este atractiv să îl priveşti şi este şi mai interesant să-l conduci. Acest roadster BMW va revoluţiona încă o dată universul moto", a spus directorul BMW Motorrad Vehicle Design, Ola Stenegard, despre BMW Concept Roadster.

Motorul boxer BMW a oferit întotdeauna performanţe impresionante şi livrare superioară a puterii pe parcursul întregului interval de turaţii. În cea mai recentă generaţie a sa, propulsorul generează 92 kW/125 CP la 7.50 rpm, dintr-o capacitate de 1170 cmc, în timp ce cuplul maxim este de 125 Nm la 6500 rpm. Şi din punct de vedere vizual, motorul este punctul central al BMW Concept Roadster. Proporţiile compacte, cu un puternic accent pe roata faţă şi spatele foarte scurt, promite o manevrabilitate uşoară şi agilă.