„Planul nostru de business are în vedere două direcţii. Investiţii în Vest, dincolo de graniţele ţării, sau proiecte noi în mari oraşe din România precum Bucureşti, Braşov şi Constanţa. Vom lua decizia potrivită în 2015. Deocamdată, ne aşteptăm la o stagnare a pieţei construcţiilor în sectorul rezidenţial în 2014. Cel mai probabil, pe piaţa rezidenţială nu vor apărea mulţi dezvoltatori noi sau constructori care să poată tulbura cererea şi oferta de apartamente noi”, a declarat Florin Moş, directorul de vânzări al ARED.  

Compania a vândut în decursul a cinci ani peste 1.700 de apartamente în Arad şi Oradea. Până acum a dezvoltat trei proiecte rezidenţiale, cu 1.500  de unităţi, pe locul fostei fabrici de textile UTA din Arad. Platforma industrială are o suprafaţă de 17 hectare, din care dezvoltările rezidenţiale ocupă 4,5 hectare.

Un al patrulea ansamblu rezidenţial, RED 4, este în derulare în Oradea. Este vorba despre un proiect cu o valoare de piaţă de aproximativ 14 milioane de euro, care va cuprinde 280 de apartamente. Reprezentanţii companiei spun că 200 dintre ele au fost deja vândute. În total, cele patru proiecte valorează peste 98 de milioane de euro.

Preţurile de vânzare în cadrul proiectelor dezvoltate de ARED sunt în jur de 620 de euro/mp.

Alexandru Bercea ocupă poziţia 90 în ultima ediţie a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 54-55 mil. euro. Din grupul Alber face parte şi grupul arădean Imotrust.