Directorul administrativ și ceilalți directori din Nuclearelectrica au propuse, în convocatorul ședinței Adunării Generale a Acționarilor – AGA, pe lângă indemnizația fixă, și o componenta variabilă anuală, care este stabilită a fi ”între 24 și 36 de ori indemnizația fixă brută lunară”.

Dacă propunerea va fi  votată de acţionari, Cosmin Ghiţă, directorul administrativ al Nuclearelectrica, poate primi un bonus anual de aproape 350.000 de euro, scrie e-nergia.ro.

Astfel, 36 indemnizaţii lunare, înmulţite cu şase salarii medii brute, cât este indemnizaţia lunară, îi pot oferi un bonus anual de până la 216 salarii.

Potrivit datelor Institutului Naţional pentru Statistică, în luna aprilie, câştigul salarial mediu brut aferent sectorului de producţie al energiei electrice a fost de 7.663 de lei. Ca atare, dacă propunerea va fi votată, directorul companiei va primi un bonus anual de 1,65 milioane de lei, adică aproape 350.000 de euro.

Totul depinde de votul pe acționarii îl vor da în AGA.  Acţionarii Nuclearelectrica sunt statul român, prin Ministerul Energiei, care deţine 82,49% din capitalul social, Fondul Proprietatea – 7,05% şi alţi acţionari – 10,45%.

Nuclearelectrica, compania care operează cele două reactoare de 700 MW ale centralei nucleare de la Cernavodă, a înregistrat anul trecut un profit net de 390 de milioane de lei.