Studiul realizat de Fidelity Investments a ajuns la concluzia că 86% dintre milionarii din prezent susţin că nu s-au născut bogaţi. Conform aceluiaşi studiu, în general, milionarul din prezent are 61 de ani şi o avere de cel puţin 3,05 milioane de dolari.

În timp ce aproape trei sferturi dintre milionarii din prezent se simt bogaţi şi cu 3,05 milioane de dolari, ceilalţi susţin că au nevoie de o avere de cel puţin 5 milioane de dolari pentru a începe să se simtă bogaţi.

"Milionarii din ziua de azi sunt multidimensionali, iar pentru a-i înţelege trebuie să le analizăm nu doar averea, ci şi modul în care au obţinut această avere şi care sunt planurile lor pentru viitor", susţine Sanjiv Mirchandani, preşedintele National Financial, o companie din cadrul trustului Fidelity Investments.

Dintre cei care au devenit milionari, studiul indică faptul că averea lor provine în special din investiţii/aprecierile de capital, din compensaţii sau din împărţirea profiturilor. Cei care s-au născut bogaţi invocă moştenirile şi speculaţiile de pe pieţele imobiliare drept principale surse ale averii lor.

În ceea ce priveşte strategiile de investiţii, cei care au devenit singuri milionari au pus accentul pe investiţiile de capital, în timp ce aceia care s-au născut milionari şi-au mărit averea prin investiţii pe pieţele imobiliare.
Acelaşi studiu indică faptul că 30% dintre milionari sunt preocupaţi să-şi conserve averile în această perioadă de criză, în timp ce 20% doresc să-şi mărească în continuare averile. Studiul se bazează pe intervievarea a peste 1.000 de investitori milionari.