Ordonanța de Urgență care amână cu 6 luni intrarea în vigoare a legii ce prevede dublarea alocațiilor copiilor va fi dezbătut la Camera Deputaților, luni și marți.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat că dacă Ordonanța de Urgență va fi respinsă o va ataca la Curtea Constituțională. Unul dintre motivele pentru care ar putea fi respinsă este că nu există bani pentru dublarea alocațiilor.

Așadar, marți plenul Camerei Deputaților ar putea vota decizional asupra proiectului care măreşte alocaţiile la 300 de lei. Însă, există și posibilitatea ca votul să fie amânat pentru două săptămâni.

Reamintim că, în decembrie 2019, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege care prevede dublarea alocațiilor pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani. Astfel, alocațiile ar ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea a fost amânată până la 1 august

Pe de altă parte, Guvernul a aprobat o OUG pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară. Însă, Senatul a respins OUG.