Guvernul Orban a picat un nou examen, umilind valul de români care a încercat să se întoarcă în țară, după expirarea perioadei de urgență, a acuzat luni Călin Popescu Tăriceanu.

El arată cu degetul spre guvernanți, despre care spune că ”au luat virusul aroganței de la Cotroceni”.

”Nu am văzut nicio scuză”

”Cred că procesul de reîntoarcere a românilor în țară trebuie dat pe mâna celor care au organizat plecarea lor. Mai țineți minte cum într-o singură noapte, în plină stare de urgență sau chiar carantină, aproape 2000 de români au fost adunați de peste tot din țară, urcați în autocare (care au trecut ca prin brânză prin toate filtrele poliției și armatei) și au ajuns dimineață pe aeroportul din Cluj?

Eeeeei, cei care au realizat această minune este clar că ar fi știut să facă din reîntoarcerea românilor acasă un proces la fel de silențios și bine uns ca și cel al plecării. De unde cred că este nevoie cu atât mai mult să avem comisia “Sparanghelul” ca să ne lămurim cine sunt acești organizatori din umbră.

Până atunci remarcăm un nou examen căzut de Guvernul Orban, care i-a umilit pe românii care veneau acasă, i-a ținut la cozi de 8 sau 10 ore și a făcut din reîntoarcerea acasă un adevărat iad. Nu am văzut pe nimeni sancționat până acum!”, a scris luni Tăriceanu pe Facebook.

”Nu am văzut nicio scuză cerută de către guvernanți, polițiști de frontieră sau vameși pentru umilințele la care i-au supus pe cei pe care, în fapt, trebuie să-i servească! Pare că toți guvernanții noștri au luat de la Cotroceni virusul aroganței și al credinței că ei sunt conducătorii providențiali.

”Prostie și incompetență”

Și textul acesta cu “nu se poate mai bine pentru că a fost un val de români” să îl spuneți lui mutu. Aveați posibilitatea de a deschide punctele de frontieră pe care acum le țineți închise. Ați fi avut posibilitatea să aveți de la început mai multe ghișee la Nădlac. Ați fi avut posibilitatea ca din banii ăia cu care sperați să vă cumpărați bunăvoința presei să alocați o parte pentru informarea românilor din străinătate.

Ați fi avut posibilitatea ca în colaborare cu partea ungară să-i fi dirijat pe cei care veneau acasă încă de pe teritoriul Ungariei spre puncte de frontieră unde să fie bine primiți! Stați așa! Asta nu puteați să o faceți pentru că ați reușit să ne stricați și relația cu Ungaria prin acuzațiile voastre stupide!”, a completat fostul președinte al Senatului.

”Există vreo explicație pentru nesimțirea de care ați dat dovadă? Alta decât prostia și incompetența? Există!

Dl Iohannis nu mai are nevoie de voturile celor din diaspora așa că nu-i mai pasă de ei, așa cum nemaiavând nevoie de voturile etnicilor maghiari s-a transformat în Vadim “reloaded”.

Asta se întâmplă când crizele medicale sunt tratate cu ochii la sondaje și nu cu inima la oameni”, acuză Tăriceanu.