Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că după data da 15 mai, când va expira starea de urgență, partidul pe care îl conduce va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Ciolacu a explicat la Antena 3 că Parlamentul va funcționa în vacanța de vară și că vor avea loc mai multe sesiuni parlamentare extraordinare.

”Guvern de uniune națională”

Liderul PSD a precizat că, atât timp cât este stare de urgenţă şi pandemia reprezintă încă un pericol asupra vieţilor românilor, social-democrații nu vor depune moţiune.

PSD susține necesitatea uuni guvern de uniune națională, până la alegeri.

”În locul acestui guvern nu poate să vină până la alegeri decât un guvern de uniune naţională”, declarat Ciolacu, într-o intervenție la B1 Tv.

”Este exclus să mai vii cu un guvern pe o anumită parte a politicului, pe stânga sau pe dreapta”, a adăugat președintele interimar al PSD.

Se înmulțesc nemulțumirile

Trebuie precizat că, înainte de declarațiile venite dinspre PSD cu privire la depunerea unei moțiunii de cenzură, voci din alte două formațiuni politice parlamentare au vorbit despre necesitatea demiterii Guvernului Orban.

Pe de o parte, președintele Pro România, Victor Ponta, s-a arătat total nemulțumit de modul în care liberalii au gestionat criza COVID-19 și a susținut necesitatea unui nou guvern.

De cealaltă parte, Varujan Vosganian, o voce importantă din ALDE, a arătat că o moțiune de cenzură nu va fi depusă ca un act politic, ci ca o modalitate de a aduce la Palatul Victoria un executiv mai performant.