După ce CSM a criticat impozitarea pensiilor speciale și a amenințat cu sesizarea CCR, ministrul Justiției a venit și el cu un punct de vedere.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, anunță că impozitarea pensiilor magistraților va genera revoltă în sistemul de justiție.

„O să fie o discuție amplă în sistem. O să avem această analiză. O să venim cu un punct de vedem”, a declarat Birchall.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, a anunţat duminică seara că până la finalul lunii iulie se va stabili plafonul de la care se va pleca cu impozitarea pensiilor speciale, dar şi cu cât vor fi impozitate cele care depăşesc plafonul stabilit.

“Aici este o discuţie pe două subiecte: plafonul de stabilit şi cu cât impozităm ceea ce este peste acest plafon, iar aceste două lucruri vor fi stabilite până la final de iulie. Acum vorbim de orice pensie care depăşeşte 10.000 de lei (…) Sunt 300 aproximativ de cazuri din contributivitate, dar (impozităm n.r.) tot ce este peste plafon, pentru că altfel rişti să fi atacabil. (…) Ca şi exemplu, pot să vă spun venitul din salarii, sunt discuţii purtate şi în alte state de impozite progresive la fel cine are mai mult plăteşte un impozit mai mare la stat. Noi azi avem o cotă unică”, a spus Teodorovici, la Antena 3.