Vicepreședintele PSD Mihai Tudose consideră că Ludovic Orban nu va mai fi premier după alegerile parlamentare din decembrie, punctând că „toată lumea știe, numai el n-a aflat”.

„Eu zic ca n-are rost sa facem alegeri, dl Presedinte a stabilit cine guverneaza, asta e ca inainte de ’89, baiatul care conducea spunea. Nu stiu daca Orban stie ca nu o sa mai fie (premier). Toata lumea stie, numai el n-a aflat. Nu facem guvern cu PNL, poate sa viseze in continuare. Logica noastra e simpla, sa vina lumea sa ne voteze, sa nu mai faca baietii astia planuri fara sa consulte romanii”, a declarat Mihai Tudose duminică seară, la Antena 3.

„Nu puneți ghetele la ușă, că vi le fură”

Fostul premier i-a ironizat pe liberali în privința discursurilor acestora despre banii pe care România trebuie să-i primească de la Uniunea Europeană pentru a trece de efectele pandemiei de coronavirus.

„Ei au stabilit deja ce fac, cum fac. Mai rămâne un mic amănunt: să iasă românii şi să aprecieze prestaţia lor din ultimul an. Cele 80 miliarde de euro le-au cheltuit de vreo şase ori până acum. I-au cheltuit acum câteva luni, când a venit domnul preşedinte cu valizele (se referă la declaraţiile din iulie ale preşedintelui Iohannis, care a participat la Consiliul European, unde României i-au fost alocate 79,9 miliarde de euro din pachetul de relansare economică, n.r.)
Toată lumea crede că, după ce se votează în Parlamentul European, a doua zi vin banii. Şi fiecare dintre noi primeşte o sacoşică. Nu, banii ăştia intră în economie treptat”, a mai spus vicepreședintele PSD în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3.

„Sfatul meu este: cât mai este PNL la guvernare să nu puneţi ghetele la uşă, că vi le fură. Ca să fie clar. Ăştia le iau”, a conchis ironic Mihai Tudose.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi