"Este proba evidentă a felului în care este tratată o instituţie importantă pentru democraţie, este vorba de legislativ şi în special Senatul. Este o bătaie de joc fără margini şi lucrul acesta ne îndeamnă să credem că această şedinţă a plenului arată ca şi cum ar fi fost aranjată pentru a-l vedea pe domnul Voiculescu încercând să scape de justiţie. Este incalificabil, nu am crezut că o să putem ajunge într-o ţară care se doreşte europeană să asistăm la o asemenea bătaie de joc, pe cât de transparent pe atât de lipsit de morală. Am mai asistat încă o dată la o demisie, nu este nicio problemă. Întârzierea întâlnirii domnului Voiculescu cu Justiţia", a spus luni Ungureanu, la Palatul Parlamentului.

El a precizat că Forţa Civică îl va avea candidat în sectorul 4 în colegiul 8 circumscripţia 42 pe Iulian Crăciun şi şi-a manifestat speranţa ca acesta să fie susţinut şi de celelalte formaţiuni de dreapta.

"Noi suntem hotărâţi să avem candidat pentru sectorul 4 în aşa fel încât cetăţenii sectorului să fie bine şi corect reprezentaţi în Parlament. Reprezentarea politică este foarte importantă. Iulian Crăciun va fi candidatul pe care îl susţine Forţa Civică şi sperăm ca el să poată fi asumat şi de celelalte forţe de dreapta. Vom merge mai departe să arătăm că România nu este croită doar din oameni cum este domnul Voiculescu", a precizat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Senatorul Dan Voiculescu a anunţat, în debutul şedinţei plenului Camerei superioare a Parlamentului de luni, că demisionează din calitatea de senator pentru a permite instanţelor să ‘îşi facă datoria’ în cazul dosarului în care este implicat.

”În ultima vreme, s-au făcut speculaţii că imunitatea a devenit o piedică în desfăşurarea actului de justiţie. Pentru că a existat un dosar în care apare numele meu, am luat decizia de a renunţa la imunitatea parlamentară pentru a permite instanţelor să îşi facă datoria. Ca atare, începând de astăzi, demisionez din Senat”, a spus Voiculescu de la tribuna Senatului.
Sursa: Agerpres