Jurnalistul a lămurit lucrurile, duminică seara, după ce Ion Cristoiu a spus că el ar putea fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale după ce a fost testat în sondaje de interne de partid și ar putea chiar să câștige.

”Aseară mi-a luat foc telefonul, că voi candida la prezidențiale. Domnul Ion Cristoiu a spus că știe că s-au făcut anumite sondaje și că aș avea șanse mari, lucru pe care nu îl cred, că aș putea câștiga la prezidențiale. Anunțul pe care eu vreau să îl fac că nu mă interesează, nu accept nicio candidatură la prezidențiale din partea vreunui partid. E un lucru care nu mă preocupă. Eu vreau să fac această meserie și cred că locul meu este aici. Din punctul meu de vedere, acest lucru este exclus.”, a spus Mihai Gâdea la Antena 3.

“Din sursele pe care le am eu și vă dau această știre, este, s-ar putea să fie domnul Mihai Gâdea. Se lucrează de mai mult timp, ca și în cazul lui Rareș. Puțină lume știe că în cazul lui Rareș Bogdan s-a lucrat vreo două luni cu sondaje. Sondajele am înțeles că îl dau ca un candidat, care nu e om din PSD. Cred după părerea mea, că invitarea USR-iștilor face parte dintr-o strategie de a-și îmblânzi adversarii. Sigur că dumneavoastră sunteți uimită și vă uitați la mine. Eu cred că va candida și ar putea să și câștige. Este, ca și Rareș Bogdan, el nu este un moderator, jurnalist, dacă ați observat. El la discursuri e mai bun”, a susținut jurnalistul.

Acesta ar fi fost propus de Adrian Năstase.

“După părerea mea, domnul Năstase l-a propus și de aia s-a și dus la Viorica Dăncilă. Domnul Năstase a anunțat oficial că ar trebui să fie cineva din societate civilă. După părerea mea, acesta este Mihai Gâdea, se lucrează de mai mult timp la sondaje. Și tot după părerea mea, are foarte mari șanse să câștige, pentru că pe de o parte este patriarhul PSD-iștilor, electoratului PSD. Nu e Tăriceanu. Electoratul PSD nu are încredere în Tăriceanu”, a afirmat jurnalistul.