Gâdea susține că instaurarea unui nou Guvern va consolida imaginea președintelui Klaus Iohannis, dar va slăbi imaginea PSD.

„În opinia mea, primul efect este consolidarea poziției președintelui Klaus Iohannis. Aici sunt două lucruri importante: unul cu impact major în zona alegerilor, își crește șansa de a câștiga alegerile și va dobândi putere totală în zona executivă.

Așa cum ne spune Constituția și ne spune și practica, Administrația Prezidențială este în zona executivă, Guvernul este în zona executivă – în momentul în care ai și Palatul Cotroceni, ai și Guvernul, ai putere totală. Și nimeni nu se îndoiește în momentul de față că de fapt NU Ludovic Orban va fi „in charge”. Președintele Klaus Iohannis va avea această putere totală în zona executivă”, a spus Mihai Gâdea.

Acesta susține că un nou Guvern îi va diminua șansele premierului Viorica Dăncilă de a intra în turul doi la alegerile prezidențiale.

„După consolidarea poziției președintelui Klaus Iohannis, cred că e limpede pentru toată lumea, al doilea efect despre care vorbim e slăbirea PSD. Unii spun că nu e vorba doar de o slăbire a PSD, ci e vorba despre o slăbire a șanselor doamnei Viorica Dăncilă de a intra în turul 2. Deci avem pe de o parte un efect în zona alegerilor prezidențiale, iar pe de altă parte începe un război în PSD după pierdea alegerilor. Cu ce efecte, vom vedea”, a continuat Mihai Gâdea.

Gâdea susține că va fi scandal și în PNL.

„Se vorbește în acest moment că sunt oameni mai grei din PNL care sunt nemulțumiți de lucrurile pe care le aud și anume că Ludovic Orban vrea să ia oameni nu de la vârf, cei care cumva așteaptă aceste poziții guvernamentale, să de vină miniștri, ci ar lua mai degrabă oameni din eșalonul doi, oameni care nu sunt terfeliți prin tot felul de scandaluri de presă, oameni care nu au probleme în spate, care nu sunt dintre cei numiți de presă sau de opinia publică baroni locali”, a explicat Mihai Gâdea.