Ies la iveală amănunte incendiare despre un scandal care tocmai a bubuit în opinia publică. Mihai Gâdea de la Antena 3 a făcut devăluiri incredibile.

Mihai Gâdea, dezvăluiri incendiare!

Patriarhul Daniel a fost amenințat cu publicarea dosarului de la Securitate de către un istoric. Mihai Gâdea și Dan Andronic au încercat să explice care ar fi miza declanșării scandalului dinaintea alegerilor parlamentare. Realizatorul emisiunii Sinteza Zilei susține că este vorba despre un atentat eșuat.

În publicația „Newsweek” de România apare un material în care un angajat al CNSAS, Mădălin Hodor îl amenință pe Patriarh cu posibilitatea publicării dosarului de Securitate.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. (…) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. (…) Dumnezeu nu se lasă batjocorit! El este îndelung răbdător, dar este şi drept”, a afirmat Patriarhul Daniel în cuvântul rostit marţi la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală”, spusee Patriarhul.

„A fost puternic, un mesaj cum nu a mai fost și cum trebuia să fie într-un astfel de moment. Și milioane de oameni în sufletele lor au avut o mare bucurie că cineva, și nu oricine, a vorbit în numele lor. Dar ce s-a întâmplat astăzi. Astăzi a început execuția sa„, a spus Mihai Gâdea.

Mihai Gâdea i-a luat apărarea Patriarhului Daniel, devoalând adevarat miză a scandalului. „Despre cine și ce vorbește Patriarhul? Despre faptul că acel regim comunist a căzut la scurtă vreme după ce și-a bătut joc de ceea ce înseamnă credință, închinare, Biserică. Cum făceau comuniștii?

Dacă vorbeai, dacă aveai cea mai mică obiecție la ceea ce făceau ei, îți trageau una de nu te vedeai și nu doar o formă de stil. Îți trăgeau la propriu. Comuniștii… Păi dacă așa făceau comuniștii, astăzi cum se procedează: a vorbit ieri, îl amenințăm că îl murdărim astăzi. Îl murdărim astăzi.

E un atentat eșuat la Patriarh, în opinia mea, dar încercarea, operațiunea în sinem asta trebuie ca dumneavoastră să vedeți dumneavoastră. După părerea mea în urma aceste operațiuni cei care fac din linșaje de felul acesta nu vor fi iubiți mai mult și eu cred că Patriarhul va fi iubit mai mult”, a spus realizatorul de la Sinteza Zilei.

Dezvăluirile lui Mihai Gâdea nu s-au oprit aici. „Într-o publicație desigur „extraordinară”, Newsweek de România, nu Newsweek adevărat, ci de România, apare următoarea chestiune. Este posibil ca dosarul de Securitate al Patriarhului Daniel să nu fi fost ars în decembrie 1989.

La 24 de ore după ce Patriarhul Daniel a făcut ceea ce face un cap al Bisericii. Să vorbească, să apere ceea ce are de apărat. Deci care este informația? Că are un dosar, că poate avea un dosar, că a făpcut ceva reprobabil? Se ia o poveste foarte vechi și se aruncă în spațiul public, deși nu a existat niciodată o dovadă. Tocmai pentru a arăta că cine vorbește, noi ne ocupă de el…”, a spus vedeta Antenei 3.

Intrat în direct cu Mihai Gâdea, jurnalistul EvZ Dan Andronic a explicat cum se vede această așa-zisă dezvăluire,viziune detaliată și pentru EvZ.  „Este încă o etapă dintr-un război hibrid declanșat de neo-marxiști împotriva Bisericii.

Un război a cărui miză politică o înțeleg, dar care a intrat în zona mizeriei, a atacurilor personale. Este o reeditare a scandalului prin care s-a încercat blocarea alegerii istoricului Ioan-Aurel Pop în fruntea Academiei Române prin publicarea unui document în care acesta, alături de Ion Cristoiu, Zoe Petre și alții, era acuzat de colaborare cu Securitatea.

Așa cum am dovedit, era o manipulare de cea mai joasă speță. Era un document prezentat trunchiat de către același Mădălin Hodor, în compania aceluiași Sabin Orcan. Un document manipulat, din care lipsea o pagină ascunsă în mod deliberat, care masca numele unui alt istoric, Lucian Boia. Este încă o dovadă a modului mizer în care sunt folosite dosarele fostei Securități în bătălia politică. Putem spune că CNSAS și-a ratat misiunea de curățarea istoriei dinainte de 1989 și a devenit un instrument de șantaj, prin presiunea unui grup cu simpatii neo-marxiste, care folosește dosarele după cum îi interesul de moment și tovarășii de drum”, a spus Dan Andronic.

Mugur Ciuvică a completat. „Vă dau dreptate, dar trebuie spus că acest grup de care vorbiți a funcționat foarte bine în timpul lui Traian Băsescu, fiind acum preluat de USR. Că doar fosta șefă a Direcției de Cercetare și Documentare, Geanina Nagâț, fidelă lui Traian Băsescu până acum ceva vreme, a fost propusă de USR în Colegiul CNSAS…”, a spus Ciuvică.

Dan Andronic a încheiat: „O singură precizare: eu cred că acest grup de la CNSAS a fost preluat de la generalul Florian Coldea, nu de la Traian Băsescu…”