Chiar dacă realizatorul emisiunii „Sinteza zilei” a lansat un atac la adresa Guvernului, acesta spune că respectă toate măsurile anti-COVID pentru a nu se infecta pe sine și familia sa.

Declarația lui Mihai Gâdea

„Într-o zi sora mea cea mai mare îmi trimite o informație despre unul dintre cei mai buni prieteni ai tatălui meu care a murit infectat cu COVID. Eu nu-l mai văzusem de niște ani de zile, era una dintre cele mai mari bucurii în copilărie. Plecase în America și când venea după Revoluție, „wow, venea Mircea”. Pentru noi, un om de care suntem extrem de legați.

Și am întrebat ce s-a întâmplat cu el, dacă era cumva bolnav. Și sora mea îmi trimite o fotografie recentă cu el, arăta impecabil, arăta ca un actor. Deci, eu știu oameni care au murit, dar vedeți dvs. una e una, alta e alta. Eu port mască oriunde mă duc, am grijă de mine, de cei dragi.

Eu când mă întâlnesc cu părinții mei, pe care aș vrea să-i iau în brațe, stau cu mască pe gură și stau la un pic de distanță, pentru că eu am o expunere mai mare, pot să mă infectez și nu vreau să infectez pe nimeni. Eu respect toate lucrurile acestea și toți oamenii respectă lucrurile acestea, dar ajunge cu bătaia de joc! Ajunge cu gradul de conformare! Ajunge cu Raluca Turcan care dă ordine să se toarne oamenii între ei!

Ajunge cu batjocorirea lui Dan Bittman și a tuturor acelora care au o altă poziție. Eu nu sunt de acord cu tot ce spune Dan Bittman, dar el are dreptul să vorbească într-o țară liberă. Ajunge cu această bătaie de joc „nu vă lăsăm să vă întâlniți la o ceremonie religioasă”. Cum să fii tu în situația să dictezi cuiva în cine să creadă, în ce să creadă?”, a spus Mihai Gâdea la emisiunea „Sinteza zilei”.