Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne a refuzat marți dimineață să comenteze cu privire la informațiile oferite de către interlopi polițiștilor din Olt în cazul crimelor de la Caracal, scrie Digi24.ro.

„Nu știu la ce vă referiți. Chiar nu știu la ce vă referiți”, a spus Mihai Fifor, la sediul MAI.

Cazul Caracal a scos la iveală o rețea de legături periculoase, țesute de-a lungul anilor, între oameni de afaceri controversați din Olt și cei care ar fi trebuit să vegheze la aplicarea legii.

Polițiștii care o căutaseră pe Alexandra Măceșanu s-au folosit de informații furnizate de un patron de firmă de pază care i-a trimis în casele locotenenților liderului unei grupări locale proaspăt intrate în colimatorul procurorilor pentru cămătărie și șantaj. În dosarul pe care procurorii din Olt l-au deschis pe numele celui din urmă, martorii audiați vorbesc despre legăturile acestuia cu șefii, demiși acum, ai Poliției Caracal.

Ministrul Mihai Fifor a vorbit și despre cazul din Galați unde doi polițiști nu au ajutat o minoră plină de sânge și în stare de șoc. Acesta a sublinat faptul că odată cu cercetarea prealabilă a polițiștilor este cercetat și șeful secției iar cei care au greșit „pleacă acasă”.

„Deja a început cercetarea prealabilă a celor doi agenți, dar și a șefului Secției 1 Poliție Galați. Nu am niciun fel de toleranță față de abaterea de la îndatoririle de serviciu și față de lege. Dacă au greșit, suportă rigorile legii”, a declarat Mihai Fifor

„Nu e permis, nu e acceptabil să vezi astfel de imagini în care doi agenți nu catadicsesc să coboare din mașină, în condițiile în care un copil plin de sânge are nevoie de sprijin. Lucrul acesta nu poate fi acceptat. Cei care au greșit pleacă acasă. Nu este rabat de la acest principiu”, a mai spus Fifor.