Mihai Bendeac e în doliu. Durere imensă pentru actorul de comedie

Doliu pentru Mihai Bendeac. Actorul traversează o perioadă extrem de dificilă după ce unul dintre colegii săi s-a stins din viață. Este vorba despr actorul Gheorghe Dănilă, care s-a stins din viață a vârsta de 72 de ani, în urmă cu numai câteva zile.

Mihai Bendeac și Gheorghe Dăncilă au colaborat de foarte multe ori, drept urmare, moartea actorului l-a pus într-o situație dificilă pe juratul iUmor. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Bendeac vorbește despre compasiune, durere și dor.

Potrivit acestuia, Gheorghe Dănilă a fost un om cu o carieră superbă, care nu va fi uitat niciodată.

„Gheorghe Dănilă sau nenea Puiu, un om cu care am împărțit scena în sute de seri jucând «Bani din cer», «A douăspezecea noapte», sau «Pălăria».

Un actor minunat cu o carieră superbă. Drum bun, nenea Puiu! Nu te vom uita…”, a scris Mihai Bendeac pe rețelele de socializare.

Doliu pentru Mihai Bendeac

De menționat este faptul că moartea lui Gheorghe Dănilă a fost făcută publică de reprezentanții teatrului la care juca. El a fost condus pe ultimul drum vineri, 5 martie și a fost înmormântat la cimitirul Cernica 2.

El a făcut parte din echipa artistică a Teatrului de Comedie, încă de la începutul anilor 1980 și a jucat în nenumărate piese, care l-au făcut remarcat.

„Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață.

A făcut parte din echipa artistică a Teatrului de Comedie încă de la începutul anilor 1980, atunci când a debutat pe scena teatrului nostru în rolul Launce, din «Doi tineri din Verona» de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija (1983).
Au urmat alte interpretări în spectacole renumite precum «Visul unei nopți de vară» de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), «Fuga» de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), «Casa Zoikăi» de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009)”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie.