Numai la agenţii din Centrul Istoric al Bucureştiului, evaziunea e cifrată la 300 de milioane de euro pe an, la o cifră de afaceri de 120 de milioane de euro, a afirmat Mihăescu.
‘Am nevoie de ordine fiscală, de ordine economică. Am nevoie în parteneriatul cu USL-ul să votăm încă o dată pentru mediul de afaceri din zona Centrului Istoric al Bucureştiului. (…) Cifra de afaceri a centrului Bucureştiului e pe hârtie de 120 de milioane de euro, cât este pe underground, este în jur de 250, de 300 de milioane de euro. Pe mine mă interesează să nu mai fie underground, pentru asta am nevoie de sprijinul USL-ului pentru o lege extraordinară, care este Legea impozitului forfetar, pe care îl aştept cu ochii pe ceas, ca toată lumea să plătească puţin, dar colectat faţă de o evaziune fiscală de 90 %, să nu mai existe evaziune fiscală’, a spus Mugur Mihăescu.
El s-a declarat convins că impozitul forfetar ar putea face ca 98% din banii care circulă în această industrie să fie fiscalizaţi.
‘Estimez la nivel naţional, în industria HoReCa şi în industria ospitalităţii, 10% este la alb şi 90 % este la negru. (…) Printr-un forfetar din acesta, diferenţiat, poţi să aduci 98 % la alb, asta e tot interesul meu. Interesul meu este să strâng bani. Este sistemul american de licenţiere’, a mai spus Mugur Mihăescu.
Aproape trei sferturi din 22 de unităţi HoReCa situate în Centrul Vechi al Capitalei nu eliberează bon fiscal decât la cerere, relevă datele unui recent studiu realizat de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS) – InfoCons, în parteneriat cu Facultatea Marketing a ASE Bucureşti.
Sursa: Agerpres