Mihaela Buzărnescu va anunța abia marți dacă va juca meciul contra Marketei Vondrousova, numărul 101 WTA, în funcție de cum se simte după accidentarea suferită la gleznă la Rogers Cup, potrivit Digi24.

„Mihaela se simte mai bine, dar decizia finală o va lua marți, în funcție de starea fizică a gleznei”, a declarat tatăl și antrenorul sportivei, Mihai Buzărnescu, pentru Ziare.com.

Dacă va decide să intre pe teren fără să fie recuperată 100%, Mihaela Buzărnescu riscă o amendă usturătoare în cazul în care accidentarea o va forța să abandoneze în primul tur.

Noile regulamente ale turneelor de Grand Slam prevăd că jucătorii cu probleme medicale nu au voie să intre accidentați pe teren din dorința de a obține premiile acordate de organizatori.

Au existat deja câteva cazuri de sportivi amendați pentru că au intrat accidentați și apoi au abandonat. Mischa Zverev a primit o amendă de 45.000 de dolari pentru abandonul de la Australian Open, iar Peter Gojowczyk a achitat 25.000 de euro pentru că s-a retras în primul tur de la Roland Garros.

Pe de altă parte, dacă sportivii se retrag din competiție înaintea primului tur, ei pot primi jumătate din suma acordată pentru prezența pe teren. Astfel, dacă Mihaela Buzărnescu nu va putea juca la US Open, ea ar primi un premiu în valoare de 27.000 de euro.