Magistraţii au anunţat pe 27 iunie că pe 29 august va fi ultimul termen în acest dosar şi le-au pus în vedere avocaţilor să pregătească pledoariile finale.
Tribunalul Bucureşti l-a audiat pe 27 iunie pe un inculpat din acest dosar, Nicolae Vlad Săvulescu, fost director al Direcţiei Privatizare din cadrul Agenţiei Domeniilor Statului în perioada 2002 – 2005.
El a spus că nu l-a cunoscut pe Dan Voiculescu înainte de a-l vedea la instanţa supremă şi că nu a existat nicio presiune asupra sa când s-a decis privatizarea ICA.
De asemenea, a fost audiată şi Elena Sorina Constanda, angajată la SC ‘Grivco’ SA. Ea a vorbit despre privatizarea ICA, menţionând că toţi acţionarii Grivco au fost de acord cu achiziţionarea caietului de sarcini, inclusiv Dan Voiculescu.
Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucureşti.
Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.
În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC ‘Benefica’ SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.
De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Sursa: Agerpres