Războiul dintre Microsoft, cel mai mare producător de software pe plan mondial şi Google, cel mai mare motor de căutare din lume, a ajuns într-o nouă fază. După ce săptămâna trecută Google a anunţat că va lansa propriul sistem de operare, reprezentanţii Microsoft au declarat, astăzi, că vor introduce o versiune gratuită a viitorului pachet Office, pe care utilizatorii o vor putea accesa online.

Microsoft Office este de departe cea mai populară suită de programe de birou din lume, însă nu există şi o variantă online a acesteia, pe care utilizatorii să o acceseze din orice colţ al globului. În prezent, internauţii care vor să creeze un document, foi de calcul sau o prezentare folosesc Google Docs.

De la începutul anului viitor însă, versiuni speciale ale Microsoft Word, Excel şi PowerPoint vor putea fi accesate gratuit. Oferirea gratuită a programelor ar putea dăuna afacerilor Microsoft sunt de părere specialiştii.

Divizia care se ocupă de dezvoltarea Microsoft Office este cea mai profitabilă din toată compania, înregistrând un profit operaţional de 9,3 miliarde de dolari în primele nouă luni ale anului fiscal în curs, la vânzări de 14,3 miliarde de dolari.

Una dintre cele mai populare versiuni Office, destinată utilizatorului individual, este cea care include cele patru programe Word, Excel, PowerPoint şi Outlook şi se vinde cu 150 de dolari. Lansarea versiunii gratuite a Office va avea loc concomitent cu cea a Office 2010, în prima parte a anului viitor.

SURSA: Yahoo! News