Microsoft va introduce un abonament lunar pentru actualizările de securitate

În prezent, Microsoft lansează o actualizare de securitate pentru Windows 10 lunar. Însă această practică va suferi modificări începând cu luna octombrie a anului 2025.

Concret, utilizatorii vor trebui să achite un abonament lunar pentru a beneficia de actualizările de securitate pentru acest sistem de operare, care este larg răspândit în întreaga lume.

Aceste actualizări de securitate pentru Windows sunt esențiale, deoarece protejează utilizatorii împotriva oricăror vulnerabilități descoperite în sistem.

Prin urmare, cei care doresc să continue să beneficieze de această opțiune vor plăti 61 de dolari per dispozitiv. Iar această taxă se va dubla în fiecare an, timp de trei ani.

Potrivit Windows Central, pentru prima dată, Microsoft va permite și utilizatorilor non-corporate să se aboneze la programul de asistență extinsă.

Trebuie precizat că utilizatorii au opțiunea de a alege varianta Windows 11. Aceasta beneficiază încă de suport complet și primește actualizări gratuite de securitate.

Funcții cu inteligență artificială în suita Office

Amintim că în noiembrie anul trecut, Microsoft a introdus pentru prima dată funcționalități bazate pe inteligență artificială în suita Office, disponibilă inițial pentru companii. După doar două luni, compania americană a extins accesul la aceste noi opțiuni cu inteligență artificială pentru toți utilizatorii.

Aplicația Copilot oferă capacități similare cu un chatbot, comparabile cu cele ale ChatGPT-ului. Deși compania nu a lansat încă o aplicație oficială Copilot pentru Windows, cele mai recente progrese indică faptul că se lucrează la aducerea acestui software de inteligență artificială pe desktop, notează Techspot.

Conform observațiilor făcute de site-ul german de tehnologie DeskModder, Microsoft a început să instaleze automat o aplicație Copilot pe Windows 11.

Cu toate acestea, noua aplicație pare să nu ofere nicio funcționalitate. Investigațiile ulterioare au arătat că aceasta nu conține date, indicând faptul că este, de fapt, un substituent. Din fericire, utilizatorii pot simplu dezinstala aplicația folosind opțiunea „Dezinstalare” din Windows.

Pentru a verifica dacă computerul dvs. cu Windows 11 are noua aplicație Copilot instalată în mod ascuns, puteți accesa Setări, faceți clic pe Aplicații, apoi selectați Aplicații instalate. Dacă este deja pe dispozitiv, va fi listată ca „Microsoft Copilot”.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta, faceți clic pe butonul de meniu cu trei puncte din dreapta și selectați „Opțiuni avansate”. Mai multe puteți citi aici.