"Este perfect? Nu. Este nevoie de modificări? Absolut. Suntem conştienţi de ceea ce trebuie schimbat şi vom face acest lucru cât mai rapid posibil", a declarat săptămâna trecută co-preşedintele diviziei Windows, Tami Reller. Aceasta a precizat că Microsoft va lansa un update la Windows 8, denumit provizoriu "Windows Blue", până la finele acestui an.

În pofida noutăţilor sale, Windows 8 nu a reuşit să capteze interesul consumatorilor în condiţiile în care în primul trimestru al acestui an vânzările mondiale de calculatoare personale au înregistrat o scădere record de 14%.

Tami Reller speră că noile maşini ce vor fi lansate de firme precum Lenovo, ASUS şi Hewlett-Packard vor schimba situaţia în cursul acestui an. ‘Ştim că plac laptopurile touch dar consumatorii sunt interesaţi de asemenea şi de preţ. Producătorii de hardware trebuie să mizeze pe volum, pentru a obţine reduceri de preţ pe care să le transferă în canalul de distribuţie’, a apreciat Reller.

Deocamdată performanţele înregistrate de Microsoft pe piaţa tabletelor nu sunt impresionante, doar 900.000 de tablete Surface fiind vândute în primul trimestru comparativ cu 19,5 milioane iPad şi 8,8 milioane tablete Samsung. Reller speră că update-ul Blue şi un nou val de laptopuri vor stârni interesul în maşinile echipate cu sistemul de operare Windows.
Sursa: Agerpres