Microsoft a anuntat ca a achizitionat Powerset, un motor de cautare care lucreaza la crearea unui nou tip de cautare pe Web care se bazeaza pe lingvistica. Zvonul fuziunii dintre cele doua companii a aparut in urma cu cateva luni, iar anuntul oficial a fost dat de Satya Nadella, senior vice-presedinte al Microsoft. Termenii financiari nu a u fost insa dezvaluiti.

Tehnologia de cautare a Powerset presupune folosirea unor concepte, unor sintagme, nu a unor cuvinte cheie. Acest tip de cautare este denumita si semantica, insa ridica inca multe dificultati.

“Powerset a fost intotdeauna o companie mica insa cu vise mari, scopul final fiind schimbarea modului in care oamenii interactioneaza ca computerul” a declarat Mark Johnson, Powerset Product Manager. Acesta a mai adaugat ca “Microsoft accelereaza intrarea Powerset in lumea virtuala mult mai repede decat era preconizat”.

Achizitia Powerset este un pas important pentru Microsoft, in contextul negocierilor esuate cu Yahoo. Gigantul software a mai cumparat si companiile Norway’s Fast Search si Transfer ASA, specializate in servicii de cautare web, pentru suma de 2,1 miliarde de dolari.

Sursa: Reuters