Moartea neaşteptată a vedetei pop Michael Jackson au făcut din el în acest an un star al Internetului, fiind cel mai căutat nume de pe yahoo.com în 2009.

Căutări cu privire la ce a dus la moartea lui Michael, la ultimele ore din viaţa sa sau ceremonia de bun rămas au fost cele mai frecvente cereri din acest an în cadrul motorului de căutare al Yahoo. În acest fel, Regele Pop a reuşit să o detroneze pe Britney Spears, care de patru ani se afla pe prima poziţie în tpul căutărilor pe yahoo.com.

Lista celor mai frecvente căutări a fost făcută publică de la Yahoo pentru a ilustra cultura de masă a întregii lumi. Cu toate acestea, cel mai bun barometru este cel al Google, care va lansa, de asemenea, o listă a celor mai dese căutări în următoarea lună.

Potrivit analiştilor, Michael Jackson va conduce detaşat şi în clasamentul Google, ţinând cont că motorul de căutare aproape s-a blocat în primele ore de la moartea starului, când toţi fanii căutau înebuniţi detalii.

„Twilight”, locul al doilea

Topul Yahoo! arată că majoritatea celor care folosesc acest motor de căutare sunt interesaţi cu precădere de vedete şi de evenimente mondene.

După Michael Jackson, în topul celor mai frecvente căutări se află „Twilight”, saga despre o poveste de dragoste dintre o pământeancă şi un vampir. La fel de multe căutări au fost efectuate şi cu numele lui Megan Fox, actriţa care a jucat în „Transformers: Revenge of the Fallen”. Căutări foarte multe au foste efectuate şi după cuvinte cheie ca Britney Spears, Kim Kardashian, World Wrestling Entertainment sau NASCAR.

Şi pentru că economia a fost unul dintre cele mai fierbinţi subiecte din ultimii 2 ani, în secţiunea de finanţe cuvântul „şomaj” a fost cel mai căutat.