Revista din SUA Rolling Stone a publicat lista celor mai buni 200 de cântăreţi din întreaga lume. Legendarul Michael Jackson lipsește din Top 50, iar Taylor Swift este mai bine clasată ca Aguilera şi Barbra Streisand, pe când Céline Dion a fost omisă, ceea ce a stârnit mai multe indignări în rândul internauților.

Céline Dion nu apare deloc

Pentru mai mulți admiratori din lumea muzicii, clasamentul „celor 200 cei mai buni cântăreţi din toate timpurile”, publicat duminică (1 ianuarie) de Rolling Stone, a fost surpinzător. „L-au retrogradat pe Michael Jackson pe locul 86?! Şi Céline Dion nu apare deloc?!”, a scris pe Twitter actriţa Yvette Nicole Brown, star în serialul „Community”.

Dacă Top 10 pare să-i mulţumească pe cititori (din care fac parte Otis Redding, Beyoncé, Ray Charles, Mariah Carey, Whitney Houston şi, pe primul loc, Aretha Franklin), aproape tot ce a rămas din clasament este greu de înțeles.

Site-ul australian New a evidențiat că nici Judy Garland, Madonna sau Cher, la fel ca Céline Dion, nu se regăsesc în clasament. Diva din Quebec, în vârstă de 54 de ani, a vândut 250 de milioane de albume şi că cele două rezidenţe ale ei din Las Vegas au adus o sumă de 681 de milioane de dolari.

Cum a comentat revista Rolling Stone criteriile de selecție

Absenţa cântăreţei canadiane este cea care a generat cea mai mare indignare. „O crimă împotriva umanităţii”, „Există Rosalía şi un tip de la BTS, dar nu Céline Dion”, „Simpla ei absenţă este suficientă pentru a discredita tot clasamentul”, au fost câteva dintre mesajele cititorilor de pe rețele sociale.

Lipsa unor mari star-uri din lumea muzicii a fost explicată de către publicația americană Rolling Stone. Revista din SUA s-a justificat prin faptul că acest clasament a fost elaborat de redacţie şi principalii lor colaboratori. Publicația a anticipat criticile în acest sens: „Înainte de a trece prin acest clasament (şi a-l comenta), ţineţi cont că este lista celor mai mari cântăreţi, nu a celor mai mari voci. Talentul este impresionant, dar geniul este transcendent”.

„În majoritatea cazurilor, ceea ce a contat pentru noi a fost originalitatea artistului, influenţa, profunzimea catalogului şi amploarea moştenirii muzicale.”, a notat publicaţia Rolling Stone.