Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare totală de aproape 1,24 miliarde de lei. 

Marţi va fi organizată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei, la randamentul stabilit luni. 

Ministerul a planificat împrumuturi de 3,4 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna octombrie, prin opt licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar sumele astfel atrase sunt destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. 

Cele 3,4 miliarde de lei ar putea fi completate cu alte 300 de milioane de lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive organizate exclusiv pentru instrumentele de tip benchmark. 

Conform prospectelor de emisiune, MFP are programate luna aceasta două licitaţii de certificate de trezorerie cu discont, în valoare de 700 de milioane de lei fiecare. 

De asemenea, sunt programate şase licitaţii de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de două miliarde de lei, cu scadenţe la trei, 10 şi 15 ani. 

În 2015, MFP intenţionează să împrumute de pe piaţa internă circa 10 – 12 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie şi 25 – 28 miliarde de lei prin emisiuni de obligaţiuni benchmark. 

 AGERPRES