În acest scop, Metrorex organizează licitaţie deschisă, electronică, iar criteriul de atribuire a contractului va fi preţul cel mai scăzut.

Contractul presupune execuţia de lucrări pentru modernizarea instalaţiilor pe Magistralele 1, 2, 3 şi Tronsonul de Legătură – Instalaţii de control acces – Magistrala 1 Pantelimon – Dristor 2, Magistrala 2 Berceni – Pipera, Magistrala 3 Dristor 1- Preciziei, Dispecerat Taxare Timpuri Noi, inclusiv servicii de proiectare a detaliilor de execuţie.

"Sistemul de control al accesului de călători va realiza controlul accesului cu ajutorul unor validatoare pentru cartele magnetice şi module RFID pentru contactless. Validatoarele şi modulele RFID vor fi încorporate în dispozitivele de acces din zonele taxate", se menţionează în anunţul postat pe SEAP.

Lucrările de modernizare vor fi executate în 41 de staţii de metrou, iar 70 de zone de vestibul vor fi dotate cu instalaţii noi de control acces.

Valoarea maximă estimată a lucrărilor, fără procentajul de diverse şi neprevăzute, depăşeşte 145,748 milioane de lei. Procentajul pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute este de 2,9%, reprezentând suma de 4.243.949 lei.

"Se pot acorda executantului sume în avans, până la cel mult concurenţa unui procent egal cu 30% din valoarea contractului. Aceasta se va face în funcţie de disponibilităţile financiare care sunt aprobate pentru executarea lucrărilor", se mai spune în comunicat. Valoarea estimată fără TVA a contractului este de 149.992.141 lei, fără TVA.

Anunţul Metrorex implică un contract de achiziţii publice. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 260 de zile de la data atribuirii contractului. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 iunie 2015, ora 10,00.

Sursele de finanţare pentru modernizarea sistemului de acces la metrou sunt asigurate din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Transport şi de la bugetul de stat. AGERPRES