Informația momentului despre situația de la Metrorex. Ministrul Transporturilor, Sorin Cîmpeanu, spune că banii din PNRR pentru M4 ar putea fi pierduți.

Mai exact, potrivit unui raport obținut de Digi24, este aproape imposibil ca Metrorex să poate respecta termenele, care vin la pachet cu cele 300 de milioane de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență.

În ceea ce privește efectele asupra bucureștenilor, în cazul în care Metrorex nu va putea accesa banii, atunci coșmarul din trafic se va accentua. Sorin Grindeanu a vorbit la Digi24 despre această situație.

Ministrul susține că lucrurile erau foarte bine cunoscute înainte ca proiecte să fie inclus în PNRR. Totodată, Grindeanu precizează că nu înțelege cum M4 a fost prins în PNRR având în vedere situația extrem de complicată.

Sorin Grindeanu, despre situația de la Metrorex

„Singurul care îmi ridică semne de întrebare este acesta, cel legat de M4. Sunt convins că toate aceste lucruri erau cunoscute și în momentul în care acest proiect a fost prins în PNRR și de cine a fost prins și de toate termenele necesare pentru a-l implementa. Faptul că au trecut acest M4 în PNRR e un semn de întrebare.

Dacă lucrurile vor merge într-un ritm nedorit voi face toate demersurile astfel încât să nu pierdem bani și să putem să finanțăm alte proiecte de același tip de transport”, a spus ministrul la Digi24.

Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex, a fost și ea contactată pentru a vorbi despre factura la energie. Deși documentul consultat de Digi24 arată că Metrorex plătește în plus peste 644 de milioane de lei la curent în perioada august-octombrie, șefa Metrorex are o cu totul altă părere.

Adevărul despre cifrele plătite de Metrorex

„Nu știu de unde și-au luat datele. Prețul este de 1.000 de lei pe MWh. Este pentru perioada 1 august – 31 octombrie și cu posibilitatea de prelungire”, a spus aceasta.

O reacție în acest sens a venit și de la Daniel Baluță, primarul Sectorului 4. Edilul susține că speră ca până la finalul anului stația de metrou Tudor Arghezi să poată să fi finalizată.

„Stația de metrou Tudor Arghezi este în grafic, din punct de vedere al lucrărilor, și ne așteptăm ca spre finalul anului această stație să fie finalizată”, a punctat acesta, pentru sursa citată.

De cealaltă parte, Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex, anunță că probleme tehnologice vor începe din luna noiembrie.  „În luna noiembrie se preconizează începerea probelor tehnologice. Probele pot dura și o lună de zile, pot dura și două luni. Nu ne grăbim, pentru că siguranța cetățeanului este foarte importantă”, a mai adăugat ea.