Ce spune doctorul Adina Alberts

”Domnule Raed Arafat ,

Suntem îngrijorați și dumneavoastră știți asta. Nu știu ce e în sufletul dumneavoastră, dacă vă liniștește gândul că acest nou coronavirus nu poate face pierderi de vieți omenești, ori sunteți la fel de speriat că majoritatea cetățenilor din România. Dumneavoastră cu siguranță sunteți mult mai liniștit decât omul de rând pentru că aveți acces la informațîi. Noi nu!
Am prezentat luni MODELUL SINGAPORE, pe care l-am trăit și l-am văzut cu ochii mei. În februarie, explozia acestui virus m-a prins acolo. Autoritățile au colaborat excepțional cu mass-media, realizând un grup de lucru care să gestioneze criza.
În Singapore, non-stop, televiziunile artătau traseul celor diagnosticați pozitiv cu COVID-19, locurile în care au fost în ultimele 7 zile. Fiecare om care știa că fusese în zonele respective se prezenta la medic sau se autoizolau până la expirarea perioadei de incubație, de 14 zile.
Domnule Arafat, dorim să știm traseul celor 25 de persoane diagnosticate cu coronavirus din România (dintre care 8 în București)! Dorim să știm dacă ne-am intersectat cu ei. Majoritatea, dacă nu chiar toți, ne vom autoizola, vom sta departe de copiii și bătrânii noștri tocmai pentru a nu le pune viața în pericol!
Teama noastră cea mai mare, dle Arafat, este să nu ni se îmbolnăvească cei dragi, apoi ne gândim la noi, la sănătatea proprie. Și vrem să știm cum să îi ferim pe cei mici și pe cei în vârstă.
Vă rog, deci, în numele meu și al multora care susțin acest demers, să reflectați asupra acestei metode de prevenție și să puneți la dispoziție traseul pacienților diagnosticați cu noul coronavirus!
Doamne Ajuta!
Dr. Adina Alberts”

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut, marți, ajungând la 25 la nivel național. Dintre acestea, 5 au fost externate din spital, după ce au fost declarate vindecate.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut brusc, de la 17 la 25, după ce au fost testate persoanele care au fost în contact direct cu bărbatul, angajat ADP, depistat pozitiv în timp ce era internat în spitalul Gerota pentru alte afecțiuni.

Astfel, în București sunt acum internate 8 persoane infectate cu noul covid-19.

Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 107 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.