BNR  a anunțat miercuri menținerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50% pe an. Această decizie a fost luată în contextul în care rata anuală a inflației a crescut în aprilie la 4,11%.

Mugur Isărescu a mai menționat că actualul Consiliu de Administrație al BNR este neutru din punct de vedere politic și este format din profesioniști.

”Consiliul de Administraţie este neutru. Am vazut speculaţii. Consiliul este format din profesionişti. (…) Nu există influenţă politică. Cel mult suntem atenţi. Sunt decizii de politică monetară într-un context politic la care trebuie să fii atent. Să-ţi cântăreşti cuvintele, să nu fii interpretat aiurea”, a spus Isărescu.

De asemenea, guvernatorul BNR a subliniat că instituția pe care o conduce este hotărâtă să țină lucrurile sub control într-un an electorat ”năbădăios”, în contextul în care ”nicăieri nu este ușor în lumea asta”.

”Ai impact şi prin mesajul public. Mesajul nostru public, dacă îl vreţi, cu alte cuvinte, este următorul: noi, cu ce facem, suntem hotărâţi să ţinem lucrurile sub control chiar şi în acest an electoral destul de năbădăios. Nu este uşor. Nicăieri nu este uşor în lumea asta, uitaţi ce se întâmplă şi în Europa, şi în America”, a spus guvernatorul, citat de Știripesurse.ro.