„Dezamăgit în Dragoste? Totdeauna poți sta de vorbă cu un prieten” este mesajul transmis de SRI prin intermediul unei fotografii, însoțit de mențiunea: „nu doar de #Dragobete”.

Postarea cu ocazia sărbătorii de Dragobete a strâns în doar 30 de minute peste 3.000 de like-uri, a fost redistribuită de peste 600 de ori și zeci de comentarii amuzante.

Ce este sărbătoarea de Dragobete

În fiecare an pe 24 februarie românii de pretutindeni sărbătoresc Dragobetele. În mitologia românească, Dragobete era zeul tinereții, al veseliei dar și al iubirii. Ziua în care românii sărbătoresc Dragobetele coincide cu sărbătoarea Aflării Capului Sfântului Ioan Botezătorul.

Sărbătoarea este puternic înrădăcinată în cultura română. Dragobetele este un personaj transmis din generație în generație de la vechii daci, transformat mai apoi într-un protector al tinerilor și patron al iubirii.

Celebrarea Dragobetelui se bucură de o simbolistică aparte, extrem de bogată și interesantă. Acesta reprezintă atât începutul, cât și sfârșitul, începerea unui nou anotimp, moment în care natura începe să prindă viață, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești deoarece începe Postul Sfânt al Paștelui, conform calendarulortodox.ro.