Cancelarul german Angela Merkel vrea să desemneze Marea Britanie drept „țară cu risc îngrijorător”, deoarece varianta Delta a coronavirusului este extrem de răspândită, scrie Times.

Avertismentul lui Merkel

Planurile sale vor fi discutate de înalți oficiali europeni și naționali din cadrul comitetului integrat de intervenție politică al UE. Cancelarul german Angela Merkel urmează să se întâlnească cu premierul britanic Boris Johnson la Checkers săptămâna viitoare.

„În Germania, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină – dar asta nu este valabil în fiecare țară din Europa, și asta este ceea ce aș vrea să văd”, a declarat zilele trecute Merkel în Bundestag, potrivit Reuters.

Decizie radicală a Marii Britanii

Marea Britanie intenționează să ridice restricțiile luna viitoare pentru a permite persoanelor complet vaccinate să călătorească liber în toate țările, cu excepția celor cu cel mai mare risc COVID-19.

Varianta Delta este deja responsabilă pentru mai mult de 90% din cazurile de Covid din Marea Britanie și a dus la o creștere a numărului de infectări la persoanele nevaccinate și la cele imunizate doar cu prima doză. Din acest motiv, guvernul britanic a amânat eliminarea restricțiilor planificată pentru 21 iunie.

De asemenea, Spania va cere un test negativ COVID-19 sau dovada vaccinării de la turiștii britanici care vor să ajungă în Insulele Baleare, a declarat premierul Pedro Sanchez.

Potrivit premierului spaniol, turiștii britanici trebuie să dovedească schema completă de vaccinare sau să arate un test negativ anti-Covid.