"Ştiu bine care sunt dificultăţile cu care se confruntă Grecia, însă reamintesc că baza principiilor noastre este solidaritatea (…) Vreau ca Grecia, în pofida dualismului şi a rivalităţilor, să facă în continuare parte din istoria noastră", a declarat Angela Merkel într-o conferinţă de presă comună cu premierul italian Matteo Renzi, la sfârşitul unei întrevederi la Florenţa, în Italia.

"Să aşteptăm alegerile. Nu sunt îngrijorată în legătură cu rezultatul" a spus ea. 'Populaţia elenă va alege în mod liber şi independent calea de urmat. Sunt sigură că vom găsi, cu calm, soluţii" a insistat Angela Merkel.

Renzi a afirmat la rândul că nu este 'îngrijorat'. "ndiferent cine va câştiga în Grecia, vom colabora cu noul premier cu calm şi prin respectarea parcursului stabilit" a spus el.

Aflată în pragul falimentului, Grecia este din 2010 sunt asistenţa financiară masivă a CE, BCE şi FMI.

Formaţiunea Syriza, marea favorită la alegerile care vor avea loc duminică, a adoptat un ton ofensiv în ceea ce priveşte programul de austeritate impusă de creditorii internaţionali şi nu a exclus o restructurare a uriaşei datorii publice a ţării.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: