S-a născut în România. Liceul şi armata le-a făcut în Israel. Pentru că s-a născut într-o famile de medici,  a ales să meargă la facultatea de stomatologie. Dar nu în Ierusalim sau in Tel Aviv, ci la Iaşi.

Elan Schwartzenberg, deoarece despre el este vorba, a devenit doctor, dar nu a profesat niciodată. Asta, pentru că a ales să facă bani. Încă din vremea  facultăţii, a demarat câteva mici afaceri, care s-au dovedit extrem de bănoase. Aşa că, imediat după ce şi-a terminat studiile, a ales să investească în primul business de amploare: saloane de înfrumuseţare şi o casă de modă. Aici, partener i-a fost, încă de la început, celebra creatoare de modă Irina Schrotter. A urmat apoi o lungă serie de businessuri, din care Elan Schwartzenberg a făcut bani după bani. Astăzi, cu o avere estimată de redactorii Capital la 65-68 de milioane de euro, omul de afaceri ocupă un loc de frunte în Topul celor mai bogaţi români. Totul despre viaţa,  businessurile şi pasiunile lui Elan Schwartzenberg aflaţi duminică, la Capital TV.

SUBIECTELE EMISIUNII:

CULISELE ECONOMIEI
Fotbalul a reprezentat pentru oamenii de afaceri români o inepuizabilă resursă de imagine. Au pus mâna rapid pe cele mai titrate echipe, au început să apară cu declaraţii care mai de care mai tentante pentru televiziuni, iar, în final, au devenit celebri. În tot acest timp, au privit fotbalul ca o afacere şi au făcut bani frumoşi. Acum nu prea mai este cazul. Criza a determinat companiile să-şi taie din costuri, iar bugetele de publicitate au fost primele pe listă. Apoi, piaţa transferurilor de jucători este la pământ.  Astfel, în acest moment, în fotbalul românesc nu prea se mai poate face profit.  Normal, primii care se dau loviţi sunt „marii investitori“, care, ani de zile, au cheltuit milioane de euro, iar, în schimb, au primit zeci de milioane. Cum arată criza în fotbalul românesc  şi ce cluburi sunt ameninţate de faliment aflăm la „Culisele economiei“.

FABRICA DE BANI
Câteva plăci de pal, o bormaşină şi multă imaginaţie. Cam atâta îţi trebuie să porneşti o afacere cu mobilier de comandă. Sau, cel puţin, aşa a început Liviu Filote, în urmă cu aproape şase ani. Deşi a terminat facultatea de drept, nu l-a atras deloc o carieră în domeniu. A ales să facă bani şi, după mai multe încercări, a reuşit. A găsit nişa, a căpătat know-how-ul, iar acum poate să spună că şi-a împlinit visul. Povestea lui, condimentată cu sfaturi savuroase pentru cei care vor să înceapă o afacere în domeniu, o vedeţi  la „Fabrica de bani“.