Mercedes va extinde de la 75 la 80 numărul maşinilor şi SUV-urilor cu tracţiune integrală. Duminică, înaintea deschiderii oficiale a Salonului Auto de la Detroit, Mercedes a prezentat un nou SUV de mărime medie, numit GLE coupe.

Şi rivalul Jaguar a anunţat că va lansa pe piaţă în 2016 un automobil de teren denumit F-PACE, acesta urmând să fie primul model de SUV al renumitului producător britanic de automobile sportive.

Mercedes s-a situat anul trecut pe locul trei în topul vânzările de automobile de lux, după ce a livrat 1,65 milioane de vehicule, un avans de 13% faţă de 2013. Este cea mai rapidă rată de creştere din rândul producătorilor de automobile de lux.

Conform estimărilor IHS Automotive, în 2020, BMW ar putea vinde 2,22 milioane de vehicule, faţă de 2,1 milioane pentru Audi şi 1,95 milioane pentru Mercedes. Audi a anunţat că va investi 24 miliarde de euro (28,3 miliarde de dolari) în următorii cinci ani pentru a deveni liderul pieţei automobilelor de lux până în 2020, concurând cu Mercedes-Benz, care are acelaşi obiectiv.

Audi şi-a propus să-şi extindă gama de modele de la 50 în prezent până la 60 în 2020 şi, în acest sens, are de gând să cheltuiască peste un miliard de euro pentru construcţia de noi uzine în Mexic şi Brazilia.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: