Potrivit unui comunicat remis de CCIR, semnarea memorandumului a avut loc în cadrul unei întrevederi oficiale, cu ocazia vizitei efectuate de premierul Sorin Grindeanu în Republica Croația.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, le-a prezentat partenerilor croați proiectul de extindere a centrului expozițional Romexpo, cel mai important jucător din România în materie de târguri și expoziții, și i-a invitat pe oameni de afaceri croați să participle la evenimentele organizate în București pentru a stimula cooperarea dintre companiile din cele două țări.

“Discuțiile de la Zagreb dintre oficialii guvernamentali români și cei croați s-au axat pe cooperarea economică și diplomatică, modalitățile de îmbunătățire a relațiilor comerciale, dezvoltarea cooperării în domeniile de interes comune și stimularea investițiilor”, se menționează în sursa citată.

Schimburile comerciale dintre cele două state au ajuns la valoarea de 243,84 milioane de euro în perioada ianuarie-noiembrie 2016, conform datelor centralizate de Departamentul de Comerț Exterior și Relații Internaționale din cadrul Ministerului Economiei.

Exporturile realizate de România pe piața croată se ridicau, la finele lunii noiembrie 2016, la o valoare de 145,9 mil. euro, în timp ce importurile se ridicau la doar 97,9 milioane de euro.