Bursa din Viena a anuntat ca a rupt contractul prin care actiunile Meinl European Land erau tranzactionate pe segmentul principal al bursei vieneze. Astfel, in urmatoarea perioada, actiunile companiei se vor tranzactiona pe segmentul standard al bursei vieneze. Decizia este urmare a afirmatiilor reprezentantilor Autoritatii Financiare din Austria, conform carora, compania a furnizat informatii eronate in legatura cu o rascumparare de actiuni.

Potrivit oficialilor Bursei din Viena, compania va fi transferata pe segmentul standard din 21 decembrie.

Reprezentantii Meinl European Land (MEL) s-au declarat surprinsi de decizie, afirmand ca aceasta nu are fundament legal. De altfel, firma austriaca intentioneaza sa faca apel la verdictul Autoritatii Financiare, care, nu a luat in calcul un anunt prin care actionarii erau chemati sa aprobe o rascumparare de actiuni, in luna august, cand MEL deja rascumparase cam 52 de milioane de actiuni, in prima jumatate a anului.

In septembrie, compania inregistrata in Jersey a angajat banca de investitii Merrill Lynch pentru a furniza solutii potrivite pentru refacerea structurii, strategiei si standardelor de piata ale Meinl European Land. Acest demers are in vedere dezvoltarea Meinl European Land ca jucator de baza pe piata Centrala si Est Europeana.

Sursa: Property EU

Data: 26 Noiembrie 2007