Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia lui, Meghan, care s-au mutat de curând la Los Angeles după ce au renunţat la îndatoririle lor oficiale din cadrul Casei Regale britanice, au anunţat luni că intenţionează să creeze o nouă organizaţie de caritate, denumită Archewell, informează Reuters.

Ducele şi ducesa de Sussex, al căror fiu se numeşte Archie, au renunţat la calitatea de membri cu rol activ în rândul Casei Regale britanice la sfârşitul lunii martie, fapt ce le permite să îşi construiască în prezent cariere noi, să îşi câştige existenţa în mod independent şi să îşi petreacă cea mai mare parte a timpului în America de Nord.

În ultimul lor mesaj publicat înainte de retragerea din casa regală, Harry şi Meghan au spus că se vor concentra asupra familiei lor în următoarele luni, în timp ce vor înfiinţa noi organizaţii non-profit, după ce au fost obligaţi să renunţe la brandul lor, Sussex Royal.

„Ne-am ataşat de acest concept (…) A devenit sursa de inspiraţie pentru prenumele fiului nostru”

Tabloidul britanic Daily Telegraph a informat luni seară că ducele şi ducesa de Sussex au depus luna trecută cereri pentru obţinerea unei mărci înregistrate extensive în Statele Unite. „Ca şi voi, ne concentrăm pe sprijinirea eforturilor de combatere a pandemiei globale de COVID-19, dar, după apariţia în spaţiul public a acestei informaţii, ne simţim obligaţi să vă împărtăşim povestea acestui proiect”, au declarat ducii de Sussex într-un comunicat publicat luni.

„Înainte de Sussex Royal, am avut ideea de a folosi numele ‘Arche’ – cuvântul grec care înseamnă ‘sursa acţiunii’. Ne-am ataşat de acest concept pentru organizaţia de caritate pe care dorim să o creăm într-o bună zi şi el a devenit sursa de inspiraţie pentru prenumele fiului nostru”, se afirmă în acelaşi comunicat.

Ducii de Sussex au mai spus că numele Archewell combină un cuvânt străvechi, care simbolizează putere şi acţiune, cu un altul, care „evocă resursele adânci pe care fiecare dintre noi trebuie să se bazeze”. „Abia aşteptăm să lansăm fundaţia Archewell, la momentul potrivit”, au adăugat prinţul britanic şi soţia lui, scrie Agerpres.