Prinţul William, fratele mai mare al Prinţului Harry, are o avere estimată în prezent la 40 milioane de dolari, însă este pe cale să devină şi mai bogat.

Pe lângă faptul că este în continuare membru al Casei Regale, postură la care Harry a renunţat deja, şi că locuieşte într-un castel luxos, William are acces şi la alte fonduri. În anul 1994, mama Reginei Elisabeta a creat un fond succesoral pentru William şi Harry, estimat la 19 milioane de euro. Banii nu sunt impărţiti chiar în mod egal, pentru că Regina a dorit să compenseze faptul că Harry nu va urca pe tron. Din acest fond, cei doi fraţi au cheltuit deja 6 milioane de euro până la vârsta de 21 de ani.

Averea Reginei Elisabeta a II-a este estimată la 500 milioane de dolari

William şi Harry vor primi alte 8 milioane din acest fond atunci când vor implini vârsta de 40 de ani, iar restul de bani vor merge către verii lor, aflaţi mai departe în linia de succesiune. Mai mult, Prinţesa Diana, mama celor doi, le-a lăsat acestora încă 10 milioane de dolari. Începând cu vârsta de 25 de ani, Prinţul William primeste 450.000 de dolari dividende anuale. Probabil o mare parte a acestor sume sunt puse deoparte sau investite, pentru că William şi soţia sa, Kate, în calitate de membri ai Familiei Regale, au multe cheltuieli acoperite din subvenţia suveranilor.

Dar asta nu e tot: în momentul în care va primi tronul de la tatăl său, Prinţul Charles, William va moşteni proprietăţile acestuia, estimare la 10 miliarde de dolari, Colecția Regală de artă, dar și alte fonduri anuale în valoare de 12,9 milioane de dolari. În plus, mai trebuie luată în considerare şi averea Reginei Elisabeta a II-a, estimată la 500 milioane de dolari, dar aici este vorba de o moştenire asupra căreia Regina are drept de decizie cui şi cum o va împărţi.