Meghan Markle bifează o victorie mult așteptată după ce joi, justiţia britanică i-a dat câştig de cauză și a respins apelul făcut de tabloidul Mail on Sunday, care a fost condamnat pentru publicarea unei scrisori scrise de tatăl ei. După vestea primită, Meghan Markle a salutat „victoria” justiţiei, capabilă să „remodeleze” industria tabloidelor.

Ducesa de Sussex susține că cel mai important lucru îl reprezintă curajul de a remodela industria tabloidelor care îi transformă pe oameni în niște ființe crude, folosindu-se de minciun.

„Ceea ce contează cel mai mult este că acum suntem suficient de curajoşi în mod colectiv pentru a remodela o industrie a tabloidelor care îi determină pe oameni să fie cruzi şi să profite de minciunile şi durerea pe care le creează”, a adăugat ea, scrie AFP.

Amintim faptul că editorul ziarului Mail on Sunday, grupul Associated Newspapers Limited (ANL), a contestat în faţa Curţii de Apel de la Londra o decizie a justiţiei din februarie, potrivit căreia publicarea scrisorii de la Meghan a fost „vădit excesivă şi deci ilegală” şi a încălcat dreptul la viaţa privată.

Ce au decis judecătorii 

Mai exact, acesta a reproşat în special judecătorului de la prima instanţă că s-a pronunţat fără un proces. „Acest apel va fi respins”, a declarat joi judecătorul de apel. Totodată, acesta a ma adăugat că decze judecătorului va fi menținută în continuare.

„Curtea de Apel îşi menţine decizia judecătorului potrivit căreia ducesa se putea aştepta în mod rezonabil să-i fie respectată intimitatea”, a adăugat el, subliniind că textul scrisorii era „personal, privat şi nu prezenta interes legitim pentru public”.

Amintim faptul că în scrisoare pe care Meghan Markle i-a transmis-o tatălui ei, publicată în 2018, la puţin timp de la căsătoria ei cu prinţul Harry, fosta actriţă americană în vârstă de 40 de ani i-a cerut lui  Thomas Markle, 77 de ani, să înceteze să mai vorbească despre relaţia lor presei.

În ceea ce privește pedeapsa primită de Mail on Sunday, revista a fost condamnată să publice pe prima pagină decizia Curţii, iar editorul să-i plătească ducesei de Sussex suma de 450.000 de lire sterline pentur cheltuielile de judecată. De cealaltă parte, însă, tabloidul de mare tiraj a susţinut, în apelul său analizat în noiembrie, că ea a scris scrisoarea ştiind că ar putea fi dezvăluită.