Chiar dacă acesta va fi Crăciun al Reginei fără soțul ei, Suverana Marii Britanii este „hotărâtă” să-și întâmpine familia la festivități, așa cum o face în fiecare an, scrie tabloidul The Sun.

Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, și-a asigurat familia că se recuperează și „așteaptă cu nerăbdare” reunirea familiei, de Crăciun, la proprietatea din Norfolk, a anunțat Palatul Buckingham.

Temeri cu privire la sănătatea Reginei au apărut în ultimele săptămâni după ce Suverana a fost obligată să renunțe la mai multe îndatoriri regale, din cauza unor probleme pe care le-a avut la spate.

De asemenea, luna trecută, Regina Elisabeta a II-a a petrecut o noapte în spital pentru a putea fi supravegheată mai îndeaproape. Oboseala Reginei, unul dintre motivele pentru care Suverana a fost sfătuită de medici să anuleze o vizită oficială în Irlanda de Nord, este rezultatul „unui program foarte încărcat” și al faptului „că se uită la televizor până noaptea târziu”, a relatat la acea vreme The Independent.

Cum sărbătorește familia regală Crăciunul

În anii 1960, când Andrew, Charles, Anne și Edward erau copii, familia regală sărbătorea Crăciunul la Castelul Windsor, unde petrecea de obicei și sărbătorile de Paști. Ulterior, în anii 1980, sărbătoarea Crăciunului a început să fie organizată la reședința Reginei din Sandringham House, situată în Norfolk.

Aceasta este unul dintre domeniile monahiei la care Suverana ține foarte mult, fiind reședința privată a patru generații de monarhi britanici, începând cu anul 1862, scrie Metro.

Reședința regală are un total de 775 de camere, dintre care, 52 de dormitoare regale și de oaspeți, 188 de dormitoare pentru personal, 92 de birouri și 78 de săli de baie.

Tradiții regale păstrate cu sfințenie

Există numeroase tradiții festive care au loc an de an la Sandringham. În Ajunul Crăciunului, după ce se împodobește bradul regal, se spune că familia ia parte la jocuri de societate și schimbă cadouri la ora ceaiului. Pe vremea când regina era mai tânără, Crăciunul însemna o plimbare în familie prin pădure sau călare.

Toți membrii Casei Regale primesc cadouri de la Regină.

În ziua de Crăciun, întreaga familie merge la Biserica St Mary Magdalene din apropiere. Biserica datează din secolul al XVI-lea și era frecventată străbunica Suveranei, Regina Victoria.

Obiceiul bizar al Reginei

Conform unui film biografic al Prințesei Diana Spencer există o tradiție puțin mai bizară care are loc de Crăciun în familia regală.

Se pare Reginei îi place să își cântărească oaspeții după ce au mâncat bucatele de Crăciun, pentru a vedea dacă le-a plăcut meniul ales de ea.

Prințul William și prințul Harry vor fi prezenți?

Din câte se pare, prințul William, Kate și cei trei copii vor petrece fiecare Crăciun cu regina de acum înainte, dar deocamdată nu se știe care sunt planurile lor definitive pentru sărbătoarea din acest an.

De asemenea, au apărut unele speculații că Prințul Harry și Meghan Markle plănuiesc să-și petreacă Crăciunul în Marea Britanie, alături de cei doi copii, însă surse de peste Ocean au afirmat că, în mod sigur, Harry și Meghan nu vor face Crăciunul în Anglia.