Cinematograful din Mega Mall va avea 14 săli, potrivit reprezentanţilor DTZ Echinox, companie care se ocupă de închirierea proiectului. Centrul comercial, a cărui construcţie a ajuns la montarea faţadei, va beneficiar de o zonă de distracţie, restaurante şi cinema, întinsă pe o suprafaţă de 12.000 mp. Mega Mall va avea o suprafaţă închiriabilă de 70.700 mp, dimensiune care îl va plasa pe locul trei în topul celor mai mari malluri din România, după Sun Plaza şi AFI Palace Cotroceni. Printre chiriaşii proiectului se numără Zara, Carrefour, Peek & Cloppenburg şi H&M. Retailerul de îmbrăcăminte Marks & Spencer va avea aici un magazin cu o suprafaţă de 1.700 mp, iar Mango unul de 1.200 mp.

Costul dezvoltării acestui proiect este estimat la 165 mil. euro, iar proprietarii se aşteaptă să obţină din închirierea lui peste 16,5 mil. euro pe an. Sud-africanii de la NEPI au intrat în 2013 în proiectul Mega Mall când au preluat 70% din participaţie de la compania cu capital austriac Real4You. În vara acestui an, NEPI şi-a anunţat intenţia de a preluat şi restul acţiunilor, însă Erste Bank, care a finanţat compania Real4You în momentul achiziţiei terenului, a respins oferta investitorului. Austriecii cumpăraseră terenul fostei fabrici de la grupul NCH pentru circa 60 mil. euro.

NEPI deţine în portofoliul său zece centre comerciale funcţionale care totalizează o suprafaţă de 333.638 mp. Valoarea totală a acestor proprietăţi depăşeşte 544 mil. euro, iar chirii anuale generate de acestea sunt de circa 50 mil. euro. Compania deţine mallurile Promenada, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Deva Shopping Centre, Vulcan Value Centre din Bucureşti, Shopping City Galaţi, Retail Park Piteşti, Shopping City Târgu Jiu şi Severin Shopping Center.

Compania a început deja lucrările de construcţie la un nou mall în Timişoara şi pregăteşte extinderea City Park din Constanţa, care va avea într-o primă etapă un cinema cu 12 săli şi primul 4D din Constanţa, operate de Cinema City, şi ulterior va avea o nouă extindere cu circa 20.000 mp.