Preluarea de către MEF a celor două autorităţi de management se face în baza Ordonanţei de Urgenţă pentru aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, adoptată în şedinţa de guvern de miercuri.

“Guvernul României a aprobat transferul autorităţilor de management POS DRU şi POS CCE la Ministerului Fondurilor Europene. Este simplificată astfel structura instituţională, fapt care reprezintă un pas important pentru reformarea întregului sistem de implementare. Reamintesc că în acest an trebuie să finalizăm reforma sistemului, să scăpăm de reminiscenţele trecutului – problemele moştenite din anii 2009-2011, iar beneficiarii să fie ajutaţi să-şi implementeze proiectele cât mai repede”, a declarat ministrul Eugen Teodorovici.

Autoritatea de Management POS DRU va fi preluată de la Ministerul Muncii, iar Autoritatea de Management POS CCE de la Ministerul Economiei. MEF va prelua personalul celor două autorităţi de management, dar şi toate drepturile şi obligaţiile acestora, inclusiv litigiile.

De asemenea, actul normativ prevede că în perioada de programare 2014-2020, Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritate de management pentru Programul Operaţional Competitivitate, Programul Operaţional Capital Uman şi Programul Operaţional Asistență Tehnică.

Te-ar putea interesa și: