Fondurile oferite reprezintă o parte a unui program de investiții care include şi fonduri individuale, valoarea totală ajungând la 52,1 milioane de euro. Programul de investiții, care stă la baza proiectului de extindere a operaţiunilor şi deschiderea de noi unităţi, atât în Bucureşti, cât şi în ţară, se va derula în perioada 2011–2015.
“Participarea în cadrul sindicalizării este susţinută direct de către banca mamă din Austria, Erste Group, ceea ce confirmă angajamentul Erste faţă de România şi faţă de finanţarea infrastructurii locale în domeniul sănătăţii”, a declarat Tobias W. Seiferth, Director Clienţi Internaţionali Mari în cadrul BCR.
La sfârşitul acestui program, MedLife va avea în portofoliu o reţea de zece hyperclinici, șase spitale de mari dimensiuni, zece laboratoare, douăsprezece farmacii.  “Oferim servicii medicale pentru un milion de oameni anual. (…)În contextul crizei din sistemul public de sănătate, succesul modelului privat poate deveni un reper şi un drum de urmat pentru reformarea serviciilor de sănătate”, a declarat Mihail Marcu, Preşedinte CA MedLife. Potrivit rezultatelor anunţate pentru primele şase luni, cifra de afaceri a MedLife a crescut cu 37% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 23,8 milioane de euro.
În anul fiscal 2010, International Finance Corporation a realizat finanţări de aproape 19 miliarde de dolari. BCR este prima bancă din România după valoarea activelor, peste 16 miliarde de euro, iar Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est – la 30 iunie 2011 deţinea active totale în valoare de 214,2 miliarde de euro, cu un profit net de 496,3 milioane de euro.