Înțelegerea dintre cele două companii vizează achiziția unui pachet de 80% din operațiunile Spitalul Pelican. Valoarea tranzacției este de 23 milioane de euro, sumă care include prețul de achiziție, plata datoriilor, transferul unor active și investiții în zona operațională. Pachetul minoritar de acțiuni rămas va fi în continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, aceștia urmând să-și mențină pozițiile în structura administrativ-operațională. Pentru a deveni efectivă, tranzacţia trebuie să fie aprobată de Consiliul Concurenţei.

“Mă bucur să pot ura bun venit Spitalului Pelican în familia Medicover. Facem un pas important în strategia noastră de dezvoltare și ne asigurăm o prezență puternică în această regiune alături de parteneri care împărtășesc pasiunea noastră pentru calitatea actului medical, dar și dorința de a crește. Împreună putem identifica noi oportunități și să oferim îngrijire medicală la cele mai înalte standarde pentru cât mai mulți pacienți”, declară Adrian Peake, General Manager, Medicover România.

Spitalul Pelican are 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic, dar şi alte activităţi auxiliare.

Spitalul Pelican a raportat pentru anul 2017 venituri totale de 15 milioane de euro, și EBITDA de 3,7 milioane euro.

Grupul Medicover este prezent în România prin reţeaua Medicover şi prin laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.