Acesta a fost diagnosticat cu pericardită lichidiană-tampondă cardiacă și a fost operat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”

„Pentru a lămuri neclaritățile apărute în comunicatele de presă date în ultimele 24 de ore privitoare la starea de sănătate a Domnului Președinte Ion Iliescu, Spitalul Universitar de Urgență Elias face următoarele precizări.

Domnul Președinte Ion Iliescu, s-a adresat Clinicii de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgentă Elias, în cursul zilei de 01 aprilie 2019, pentru simptome ce puteau fi atribuite atât unei probleme pulmonare cât și cardiologice.

În urma evaluării medicale complete prin probe de laborator și imagistice s-a stabilit un diagnostic de boală cu caracter de urgență care necesita tratament de specialitate într-o Clinică de Chirurgie Cardiovasculară.

Având în vedere că Spitalul Universitar de Urgență nu are în structură o secție sau o clinică de profil s-a luat legătura cu conducerea Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, pentru avizul transferului și efectuarea manevrelor terapeutice indicate.

Astfel Domnul Președinte a fost transferat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” prin serviciul de ambulanță 112 în condiții stabile, fiind preluat prompt și primind îngrijirea necesară în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară conform bolii de care suferă”, se arată într-un comunicat de presă semnat de purtatorul de cuvânt al instituției, dr. Silviu Negoiță.

Reprezentanții Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, au declarat imediat după ce s-a încheiat operația că „după evaluare și pregătire preoperatorie, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale cu un rezultat final foarte bun. În prezent, domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată, în Secția ATI 1 a institutului nostru, este stabil și în afara unui pericol imediat”