Medicul Adina Alberts a declarat că binecunoscuta artistă Cornelia Catanga, răpusă de coronavirus, nu s-a tratat cu ivermectină și nu a făcut stop cardiac din cauza acestui medicament. Adina Alberts spune că soțul artistei a spus exact ce medicamente a luat, dar acestea sunt, în opinia medicului, o combinație „ciudată, nefericită” din mai multe motive.

„Doamna Catanga a decedat în urmă cu câteva zile și “presa liberă” din România a vuit că ar fi făcut stop cardiac din cauză Ivermectinei. O minciună sfruntată …

Cu tot respectul pentru familia îndoliată, și cu toată compasiunea, trebuie să vă spun tuturor că doamna Catanga nu a luat Ivermectină. Soțul Corneliei Catanga, dl Padureanu a declarat că a luat Tavanic și Dexametazonă. Nu știm cine i-a recomandat această medicație dnei Catanga!

O combinație ciudată, nefericită, din cel puțin 3 motive

– Tavanic-ul trebuie administrat cu mare precauție la persoanele peste 60 de ani, la persoanele care au avut în antecedente probleme cardiace. Sau care au la momentul administrării. Și în ambele categorii de mai sus, dna Catanga se încadra.

– Asocierea Tavanic cu Dexametazonă nu este o alegere potrivită întrucât corticoterapia crește și mai mult riscul de reacții adverse ale Tavanic-ului ( Levofloxacină)

– Acest antibiotic – Tavanic – nu se poate lua nici măcar cu suplimente care conțin zinc … Asta apropo de pandemia pe care o traversăm, și de indicațiile de terapii profilactice anti-covid care conțin zinc.

Așa că stimați reprezentanți ai „presei libere” din România, cu tot regretul pentru îndrăgita noastră artistă care s-a dus în lumea celor drepți, nu mai umblați cu baliverne și minciuni …”, a spus medicul Adina Alberts într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, jurnalista Mara Bănică, care a fost printre primii care au anunțat vestea decesului, spunea că soțul artistei nu credea în COVID. De asemenea, jurnalista mai spunea că, din câte știe, aceasta s-a tratat acasă cu ivermectină.

„Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel (Aurel Pădureanu, soțul lui Catanga n. red.) spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa … Este cumplit ce s-a întâmplat”, a spus jurnalista pentru Antena 3.