Celebra cântăreață Cornelia Catanga a murit în noaptea de joi spre vineri. Aceasta avea vârsta de 63 de ani. Catanga a decedat după ce s-a infectat cu COVID. Tragica veste a fost dată de jurnalista Mara Bănică în mediul online. „Din pacate, Cornelia Catanga s a prapadit. Sunt impietrita, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a rapus o, acum o ora, la Spitalul Universitar din Capitala. Dumnezeu sa o ierte”, a scris şi Mara Bănică pe pagina de Facebook.

Focar de COVID în familia celebrei artiste

Potrivit Fanatik, toată familia Corneliei Catanga și a lui Aurel Pădureanu are Covid-19 și, dacă unii dintre membri au fost testați și au ajuns la spital, alții au preferat să țină ascunse simptomele și să se trateze acasă, dezvoltându-se astfel un întreg focar. Ginerele Corneliei Catanga și al lui Aurel Pădureanu a fost primul care a ajuns pe mâna medicilor, internat cu COVID-19, și pus rapid sub tratament. Din fericire, a avut o formă ușoară și nu au apărut complicații.

Diagnosticul pozitiv primit de ginerele lor nu i-a speriat pe artiștii de muzică lăutărească și, deși au avut simptome specifice SAR-COV-2, au refuzat să meargă la medic. Ba chiar s-au tratat acasă, fiind siguri că este vorba de o răceală. Și asta nu e tot! Au intrat în contact și cu alte persoane, convinși de faptul că nu există virusul ucigaș care a dat planeta peste cap. Potrivit surselor, și fiul lui Aurel Pădureanu și al Corneliei Catanga are COVID-19. Tânărul și iubita lui locuiesc în aceeași casă închiriată din care ar urma să fie evacuați, dacă nu achită chiria.

Cornelia Catanga a refuzat să sune la 112

În doar câteva zile, însă, după ce ginerele Corneliei Catanga a ajuns la spital, starea de sănătatea a cântăreței a început să se deterioreze. A refuzat să sune la 112, până în momentul în care efectiv nu mai putea să respire.

“A fost dusă în stare critică la spital și confirmată pozitiv. Nu putea să respire și a făcut rapid primul stop cardio-respirator. Nu a suportat intubarea, din păcate, și, ulterior, a făcut al doilea stop cardip-respirator care i-a fost fatal. La ei în familie toți au Covid. Este focar, dar nu au crezut în această boală. Și acum refuză să accepte”, au declarat surse apropiate familiei, conform Fanatik.

Cornelia Catanga a fost confirmată pozitiv cu infecția COVID-19, oficial,  după ce a ajuns la Spitalul Universitar din Capitală, azi noapte. Atât ea, cât și Aurel Pădureanu aveau însă simptome specifice bolii de mai bine de o săptămână. Practic, conform legii, în aceste momente, Aurel Pădureanu și cei care au luat contact cu artista nu au voie să părăsească locuința și ar trebui să stea izolați, în carantină, timp de 14 zile.